Izgalmas jövőkép

2018.06.29. 07:15

Milyen lehet Fehérvár 30 év múlva?

Kánai András jövőkutató, blogger volt a vendége a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesületnek.

Bokros Judit

Kánai András már könyvet is írt, Holnap történt címmel

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvár gazdasági, vállalkozói életének, oktatásának szakembereit tömörítő Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tartotta aktuális ülését. Schultz György elnökségi tagtól megtudtuk: fő témájuk ezúttal az, milyen lehet majd a város bő harminc év múlva, 2050-ben.

Kánai András már könyvet is írt, Holnap történt címmel
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Sokat foglalkozunk Fehérvár múltjával, ami valóban fontos, ám a jövő is ugyanilyen lényeges. Most erről lesz szó, tehát bátrabban próbálunk gondolkodni utóbbi témában. A vendégünk Kánai András jövőkutató, sci-fi blogger, aki megmutatja s elmondja, milyen lehetőségek vannak arra, hogyan élünk majd itt harminc év múlva. Ez vonatkozik a közlekedési eszközökre, a mesterséges intelligencia szerepére s egyebekre – fogalmazott Schultz György.

Az előadás előtt az Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Györök György köszöntötte a hallgatóságot, kitérve az egyetem remek eredményeire. Kánai András pedig már a jövőbe mutató trendekről, irányokról beszélt, amelyek kiindulópontja a mában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában