A rang – kötelez

2018.11.09. 15:30

Mesteravatót tartottak a fehérvári megyeházán

Öt szakma 33 képviselője vette át a mesterlevelet. Ez alkalommal adták át a megyei iparkamara több kitüntetését is.

B. Kiss László

Példaértékű Egervári Miklós (balra) a szakképzésben nyújtott munkája

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A mesterlevél nem csak jogot, de kötelességet is jelent – húzta alá Radetzky Jenő, a szervezet elnöke, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kormányhivatal dísztermében tartott mesteravató ünnepségén.

Már 90 éve is a kamarák kezébe helyezték a mesterképzést, a mestervizsgáztatást – emlékeztetett Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója.

A friss mesterek a tehetséget Istentől kapták, s az embereket kell általa szolgálniuk – fogalmazott Spányi Antal megyéspüspök, aki szintén jelen volt a jeles alkalmon.

Az ünnepségen átadtak több, az FMKIK által alapított díjat is. Gróf Zichy Jenő Szakképzési Díjat vett át Egervári Miklós, a bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft. szakoktatója. Iparos Mester Vállalkozói Díjban részesült Szabó Árpád, villanyszerelő, Sárkeresztes; Gajdacsik Gáborné, fodrász mester, Sárkeresztes; Kovács Elemérné, boltvezető, Úrhida; Katona Csaba Attila, asztalos mester, Lajoskomárom. Idén második alkalommal ítélte oda a kereskedelmi és iparkamara a Kiváló Szakember Díjat, melyet négy szakember, Farkas Sándor, Horváth Lajos, Sárvári Ágnes és Takács János érdemelt ki.

Példaértékű Egervári Miklós (balra) a szakképzésben nyújtott munkája
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az idei alkalommal öt szakma 33 művelője vette át – a mestervizsga sikeres letétele után – a mesteroklevelet, amely nemcsak rangot ad, de számos szakmában feltétele a tanulók vizsgáztatásában történő részvételnek is.

Az újdonsült mesterek egyenként vették át az oklevet, majd együtt mondták el az esküt. Az avatón nemcsak családtagok, munkatársak voltak jelen, de több polgármester, alpolgármester is. Az ünnepséget a hagyományos mesterebéd zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában