Fejlesztések sora a Csíkvár téren

2019.09.18. 07:25

Megújul a szabadbattyáni faluközpont

A településen az elmúlt évben kezdődött a Csíkvár tér teljes körű rekonstrukciója. Tavaly az orvosi rendelő és a mellette lévő parkoló, valamint a történelmi emlékhely készült el – mondta lapunknak Polyák István polgármester.

V. Varga József

Készül a parkoló az áruház előtt Fotó: V. Varga József

A munka az idén folytatódott, folytatódik az orvosi rendelő parkolója és a sárszentmihályi út közötti tér, valamint a Coop-áruház előtti terület felújításával. A tervek elkészítése során figyelmet fordítottak a parkolók bővítésére és biztonságossá tételére. Fontos szempont volt, hogy esztétikus, használható, virágos területeket alakítsanak ki, amelyek megfelelnek az elvárásoknak, és igényes, kulturált, a településhez méltó központot jelentenek majd mindenki számára – folytatta a polgármester.

Készül a parkoló az áruház előtt Fotó: V. Varga József

Az ABC-áruház előtt tíz új parkolót alakítottak, alakítanak ki, valamint felújítják a lépcsős és az akadálymentes feljárókat, illetve a növény­telepítésre is hangsúlyt helyeznek. A fejlesztések, be­ruházások tervezése során figyelembe vették azokat a szempontokat, amelyek meghatározták az önkormányzati koncepció fontossági sorrendjét. Prioritást élveztek azok a feladatok, amelyek a település leginkább érintett területeit jellemezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában