krisztus király napokra hangolódva

2018.11.22. 16:19

Megszépült a Lehel utcai kereszt Fehérváron

A Krisztus Király Egyházközség hétvégi búcsújára készülve megszépítették a Lehet utcai kereszt környékét. A munkálatok szerdán délután zajlottak, ezzel kezdetét vette a Krisztus Király Napok 2018 programsorozat.

ökk / feol.hu

A gyertyának fénye van, a szeretet világít

Fotó: Pesti Tamás

Az önkéntes területrendezésben – amely már évek óta hagyománynak számít a búcsúnap előtt – az egyházközség tagjain kívül a környék több lakója és a Gaja Környezetvédő Egyesület is részt vett. Idén is az volt a cél, hogy a november 24-i, szombati zarándoklatra a kereszt és annak közvetlen környezete méltó módon fogadhassa a híveket.

Szombaton 17.15 órakor az egyházközség búcsújának keretében a hívek gyertyás körmenettel közösen látogatnak el a kereszthez, majd a hittanos gyerekekkel és a családokkal együtt imádkoznak elődeikért. Deák Lajosné önkormányzati képviselő évek óta a szívén viseli ezt a kezdeményezést, idén is részt vett a munkálatokban, és a hétvégi ünnephez is kapcsolódik.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában