Fejlesztés

2018.04.11. 18:10

Megkezdődött az útfelújítás Soponyán és Kálozon

Megkezdődött a régóta várt útfelújítás a két településen – tájékoztatta lapunkat szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Soponyán már végeztek a profilmarással, s csütörtökön Kálozon is megkezdődik a munka.

V. Varga József

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint megtudtuk: a Magyar Közút Zrt. a terület- és településfejlesztési operatív program keretein belül országosan mintegy 526 kilométer hosszúságú út teljes körű felújítását végzi el.

Fejér megyében a 6307. jelű Simontornya–Szabadbattyán összekötő út 3,46 kilométeres soponyai átkelési szakaszán már végeztek a profilmarással, csütörtökön pedig megkezdik a munkát a 2,3 kilométeres kálozi szakaszon is.

Béndek József soponyai és Weisengruber Imre kálozi polgármester örömét fejezte ki, hiszen évtizedes álom válhat végre valóra.

Tulajdonképpen a szennyvízcsatornázást követően most történhet meg a településeken átvezető út helyreállítása.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új, tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatok ideje alatt az arra közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk. Az útfelújítás a településeken előreláthatóan 90 napot vesz majd igénybe, a társaság az autósok türelmét és megértését kéri.

Amint megtudtuk: a soponyai szakasz kivitelezési költsége bruttó 307 millió forint, a kálozi szakaszé pedig bruttó 177 millió forint. A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala, valamint az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában