A szomszédok éber figyelme mellett

2019.08.15. 07:05

Megépülhet a társasház a Fáy András lakótelepen

Rendhagyó terepbejárás volt szerda délután a Fáy András lakótelepen.

Sági Zoltán

A lakók kérésére egy magánterületen futó utat is áthelyeznek Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen a telep lakói közül mintegy 15-en vettek részt. Eljött Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője is. Másrészről megjelent Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője, valamint Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. A Fáy-telep lakóinak aggodalmát az egykori ABC helyére engedélyezett társasház váltotta ki. Ezért is kezdeményezték a helyszíni találkozót, miután korábban már látogatást tettek a jegyzőnél.

A lakók kérésére egy magánterületen futó utat is áthelyeznek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A találkozó során a lakók tételes kifogásaikat részletekbe menően megvitatták Bóka Viktorral és Nagy Zsolttal, míg a képviselő a párbeszéd hatékonyságán őrködött. A lakók nem értették például, hogy az építkezést miért Dunaújvárosban engedélyezték. Erre Bóka Viktor elmondta: így volt jogszerű. Fehérvárnak az érintett területtel körben szomszédos tulajdona van, érintett ügyfélnek minősül, így a jogszabályok kizárták az engedélyezésből.

A tervekről a jegyző elmondta: áttekintette őket, azok megfelelnek az előírásoknak. A lakók képviselője fölemlítette, az engedélyezett tervekhez képest a hozzá eljutott látványterveken egy szinttel magasabb a társasház. A jegyző megismételte: az illetékes hatóságokhoz azzal a kéréssel fordul, az építkezés során – ha megindul – mindvégig ellenőrizzék az engedélyes terv megvalósulását.

Az építkezéssel járó területlezárásoktól tartóknak Nagy Zsolt elmondta, a kivitelezőnek nem engedélyezték helyben építőanyag-lerakat létrehozását, így tartós útzárak nem keletkezhetnek. Ami ellenben keletkezik, az egy új, a lakók által igényelt útszakasz és parkolósor lesz, aminek tervjavaslatát a Közlekedési Iroda októberig eljuttatja az érintettekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában