Uniós forrásokért lobbizott

2019.09.07. 07:44

Márton Roland Brüsszelben

Vajon milyen feladatot kapott Márton Roland Frans Timmermanstól?

FMH

Márton Roland

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

E kérdést járja körül a Fidesz fehérvári szervezetének tegnapi közleménye, amelyben arra reagáltak, Márton Roland MSZP-s polgármesterjelölt a napokban a belga fővárosban járt – vagy ahogy a közlemény fogalmazott: „eligazításra Brüsszelbe rendelték”. A fehérváriakat érdekli, folytatódik a kommüniké, hogy az eligazításon Márton Roland milyen feladatot kapott Frans Timmermanstól, aki köztudomásúlag a bukott brüsszeli elit egyik leginkább magyarellenes képviselője. A közlemény felszólítja Márton Rolandot: „Valljon színt, milyen titkos találkozókon vett részt Brüszszelben? Ezeken a titkos találkozókon kikkel találkozott és milyen ígéreteket tett nekik megválasztása esetére? Kapott-e és ha igen, akkor milyen nagyságrendben kapott személyes juttatásokat ezekért az ígéretekért?” Hangsúlyozzák azt is: Márton öt éve városfejlesztésért felelős tanácsnok. Szerintük ez idő alatt semmit sem tett azért, hogy Fehérvárra közvetlen uniós forrásokat hozzon. „Ezért teljesen hiteltelen a mostani ígérgetése, és kétséges az is, miért is járt valójában Brüsszelben” – áll a szövegben.

Márton Roland közösségi oldalán közzétett beszámolója szerint ugyanis Frans Timmermansnál és Maros Sefcovicnál, az Európai Bizottság alelnökeinél, valamint Vytenis Andriukaitis egészségügyért felelős biztosnál és Karmenu Vella környezetpolitikáért felelős biztosnál közvetlen önkormányzati uniós forrásokért lobbizott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában