Közösen kialakított körzet

2019.04.30. 07:00

Már nem kell sokat várni, hamarosan elkészül a Mártírok útja

Estébe nyúlt az a lakossági fórum, melyet Dienesné Fluck Györgyi tartott vasárnap a VOKE termében a Mártírok útján.

Palocsai Jenő

Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő elmondta, a Huszár utcánál körforgalom kiépítését tervezik

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 14-es számú választókörzet önkormányzati képviselője, Dienesné Fluck Györgyi hívta össze a fórumot, lehetőséget teremtve, hogy az adott körzetben élők személyesen mondhassák el gondjaikat, illetve tehessék fel kérdéseiket. Bevezetőjéből az is kiderült, hogy a Huszár utcánál körforgalom kiépítését tervezik a Lövölde felé.

A Mártírok útja teljesen megújul, egészen a Seregélyesi útig

Kissé megváltoztatva a megszokott rendet, a Székesfehérvár Városi Polgárőrség vezetője kért szót először. Cseh István arra kérte a megjelenteket, hogy minél többen jelentkezzenek tagnak a polgárőrség kötelékébe. Meglátása szerint elegendő, ha mindenki nyitott szemmel jár saját lakókörnyezetében, és nem engedi, hogy felnőttek rongálják a játszótereket, hogy hajléktalanok költözzenek a lépcsőházakba, vagy hogy bárki is ártson a parkosított környezetnek.

Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő elmondta, a Huszár utcánál körforgalom kiépítését tervezik
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően érkeztek felvetések elhanyagolt vagy forgalmi nehézségekkel küzdő területekkel kapcsolatban. Az egyik felszólaló szerint kellene egy közlekedési tükör a Kinizsi és az Erzsébet utca sarkára. A képviselő elmondta, hogy ezt már telefonon is jelezték felé, és hogy még akkor meg is rendelte a tükröt. A jelenlévők között volt Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője, aki jelezte, hogy előbb rendbe kell tenni az említett kereszteződés szalagkorlátját, mert ahhoz rögzítik majd a tükröt. Az irodavezető szerint ez május közepére el is készül.

A kerékpárút is eléri majd a Seregélyesi utat

Cser-Palkovics András polgármester a Mártírok útjával kapcsolatos felvetésekre válaszolva elmondta, hogy az út csapadékvíz-elvezetési és a közmű-felújítási munkálatainak első üteme úgy készült el, hogy tudták, majd csak a második ütem éri el a Seregélyesi utat. Leaszfaltozták ugyan azt a szakaszt is, de az csak arra az öt-hat évre szólt. A városvezető elmondta, hogy eljött a második ütem ideje, így hamarosan teljesen elkészül a Mártírok útja, és nemcsak az új úttest, de a kerékpárút is eléri majd a Seregélyesi utat.

Sok felvetést vitattak meg a lakók és a város vezetői, közös nevezőre hozva a vitás kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában