szokatlanul hideg

2019.05.07. 13:30

Májusi orgonák, májusi fűtés: a „meleget” és a „hideget” is írásban kell kérni Fehérváron

A májusi orgonák már rég elnyíltak, de a napokban megértük a májusi „fűtésszezont”. Fehérváron, a Széphő ellátási területének háromnegyedében kérték a fűtés újraindítását!

V. Varga József

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A „pesti embör” (értsd: meteorológus) úgy mondja: a bolondos április (meg dallamok…) az idén márciusra csúszott májusi hőmérsékletekkel, május meg hidegfrontot hozott. Tőlünk nyugatabbra hógolyózni is lehet.

Bár a fűtési idény április közepén hivatalosan is lezárult, a fűtés elindítását a hideg időre való tekintettel 275 társasház, 105 intézmény és 40 egyéb fogyasztó kérte a megyeszékhelyen. Amint Szauter Ákostól, a Széphő Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk: mindez a teljes ellátási területüknek csaknem 75 százalékát jelenti.

A társaságnak egyébként a fűtési időszak végéig, május 15-éig – amennyiben igény mutatkozik rá, és a házak belső fűtési rendszere is alkalmas erre (például nem futottak bele bármilyen hiba miatti leürítésbe) – a fogyasztók rendelkezésére kell állnia, s bizony indítaniuk kell a fűtést.

Hidegfrontot hozott május, sok helyen kérték a fűtés újraindítását.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fűtés indítása külön kérelemre történik, melyet az arra illetékes, a szolgáltatónál előzetesen bejelentett személy (közös képviselő, lakásszövetkezet, fűtési megbízott) tehet meg írásban, de akár a Széphő honlapján egy erre kialakított felületen keresztül.

A fűtési időszakon belül nemcsak a fűtés indítását, hanem a leállítását is írásban kell kérni – tette hozzá Szauter Ákos.

Friss hír: a Király soron, a 30-34. akna közötti távvezeték szakasz (Király sor 45. épület – Király sor 55 Coop ABC) felújítása május 13-án kezdődik. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségek miatt a felhasználók szíves megértését kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában