A néptánc vonzotta

2019.03.05. 07:05

Majoros Andor idővel letért az agrár vonalról

Két egykori tanítvány is mesélt fiatalkori és középiskolás élményeiről a Szent István Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Bokros Judit

A néptáncon túl a közös gitározás is összetartó erő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn utolsó alkalmához érkezett a 80 éves iskola fennállásának alkalmából indított Generációk találkozása című sorozat, amelyben különleges hivatást űző, közismertebb egykori tanítványok voltak a vendégek. Ezúttal az Ikarus Néptáncegyüttes művészeti vezetője, az iskola tanára, Marton János kérdezte Majoros Andor néptáncpedagógust, a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál fesztiváligazgatóját. Kiderült: mindketten a Szent Istvánba, az egykori Vántusba jártak, pár év különbséggel.

A néptáncon túl a közös gitározás is összetartó erő
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Majoros Andor nagyon összetartó, jó osztályközösségről mesélt, és szóba kerültek a Jánossal közös zenélések, összejövetelek megyei diáknapokon, s csak úgy, a baráti társasággal is. A gödöllői agráregyetem szintén közös pont volt, Andor azonban végül nem az ott szerzett diplomával helyezkedett el. Mivel gyermekkorától táncolt az Alba Regia Táncegyüttesben, Botos József akkori művészeti vezető felkérte: legyen a felnőtt csoport vezetője. Andor ezt szívesen vállalta, s azóta is elkötelezett a néptáncoktatás, annak népszerűsítése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában