Több, mint negyven etető készült

2019.12.12. 15:30

Madárváros lett a Munkácsy iskola udvara

Fontos feladatot vállalt magára a Munkácsy Mihály Általános Iskola, amikor madáretetőkre írt ki házi pályázatot. Több mint negyven alkotás született, fából, műanyagból egyaránt, amelyeket egész télen meg is tudnak tölteni finom gabonával. A környék tollasai tehát egészen biztosan nem fognak éhezni ezen a télen sem.

S. Töttő Rita

A nagy fokú kreativitásról árulkodó pályamunkákért a gyerekeknek oklevél járt Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai mindig is szívükön viselték a madarak sorsát, ez különösen igaz azóta, mióta az intézmény elnyerte az örökös ökoiskola, illetve az ökoiskola címet – fogalmazott Tóth Péter igazgató szerdán a Madárkarácsonyon, ahol bemutatták azokat a madáretetőket, melyeket a gyerekek készítettek a 40 téli menedék című pályázatra.

A nagy fokú kreativitásról árulkodó pályamunkákért a gyerekeknek oklevél járt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az iskola régóta eteti a madarakat, madáretetőik is mindig voltak, ám mostanra megfogyatkozott a számuk. Éppen ezért az intézmény környezetvédelmi munkacsoportja – amelynek tagja a diákönkormányzat is – végigsétált az iskola udvarán, s eldöntötte, hol lenne érdemes további etetőket bevetni a téli időszakban.

 

Ezért hirdették meg házi pályázatukat, amelybe a gyerekeket, a szülőket is bevonták. Meglepetésre sokkal több alkotás született, ám ezúttal csak negyvenet tettek ki az iskola udvarán – gondolva a későbbi, nagyobb hidegekre, amikor még több etetőre lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában