Áttörés

2017.10.12. 15:25

Megkezdődik az M8-as autópálya előkészítése

A magyar közlekedésfejlesztés egyik újabb fontos állomásaként jellemezte az M8-as sztrádaépítés előkészítésének megkezdését Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, aki kiemelte, a tervezési szakaszra közel 10 milliárd forintot fordítanak majd a következő években, a tényleges beruházás pedig várhatóan 2022 után indulhat el. A tervezett sztráda, egy új tengelyként köti majd össze az M7-es, az M6-os és az M5-ös autópályát.

Szabó Szabolcs

A sárbogárdi polgármesteri hivatal dísztermében rendezett sajtótájékoztatón Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő kiemelte, egy nagyívű beruházás további új lendületet adhat Dunaújváros és a térség fejlődésének is. Egyrészt a közlekedésfejlesztéshez kapcsolódóan új munkahelyek jöhetnek létre, másrészt illeszkedhet számos más fejlesztési tervhez, így a DAHAR programban foglalt dunai vízi szállítási és közlekedési útvonal fejlesztéséhez is.

Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke arról beszélt, egy évtizedes álom válhat hamarosan valóra, amelynek köszönhetően a dunaújvárosi kikötő is komoly logisztikai és áruforgalmi csomóponttá léphet elő.

Sárbogárdi sajtótájékoztató az M8-as autópályáról

Varga Gábor, a sárbogárdi térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, az M8-as áttörést jelenhet a Fejér Megye déli, jelenleg elmaradottabb része számára. A fejlesztésről e településeken is új beruházásokat és munkahelyeket várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában