Helytörténeti Gyűjtemény

2017.10.17. 21:03

Lukács László volt a vendég a jubiláló Helytörténeti Gyűjteményben Iváncsán

Iváncsán a Helytörténeti Gyűjtemény fennállásának 45. évfordulóját ünnepli. Fürész Gyula néptanítónak köszönhetően kezdődött meg a településen a régmúlt tárgyainak, írásos emlékeknek összegyűjtése.

FMH

Forrás: Önkormányzat

Az ő nevéhez fűződik a gyűjtemény megalapítása, folyamatos bővítése, gondozása. Munkásságának folytatója Bircsák Lajosné, aki mély elhivatottsággal, szakmai elkötelezettséggel folytatja édesapja munkásságát. A gyűjtemény több ezer darabból áll, napjainkban is újabb és újabb darabokkal bővül. Messze megyehatáron túlról is érkeznek látogatók, ugyanakkor szinte minden iváncsai magának érezheti a gyűjteményt, hiszen a mai nemzedék gyakran itt találkozik ősei tárgyaival, képeivel, és más írásos emlékeivel.

Forrás: Önkormányzat

A 45. évforduló alkalmából a mai napon rendezett ünnepséget Bircsák Lajosné nyitotta meg, majd Molnár Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a polgármester kifejezte elkötelezettségét a gyűjtemény további fejlesztése iránt, valamint megköszönte Bircsák Lajosné munkáját.

Meskó Hunor hegedűjátékát követően a jelenlévők Lukács László néprajzkutató előadását hallgathatták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában