apró harcosok

2018.11.17. 07:00

Lilában a kis hősökért – Ma van a koraszülöttek világnapja

Pénteken a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház koraszülött intenzív részlegén, majd a gyermekambulancián ünnepelték azokat a kisbabákat, illetve nagyobb gyerekeket, akik a vártnál korábban jöttek világra. Nekik és családjuknak nagyobb támogatásra van szükségük az első napokban – erre hívja föl a figyelmet a november 17-ei világnap.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Először a koraszülött intenzív részlegen ajándékozták meg a bent lévő szülőket és kicsiket. Egy-egy horgolt, kötött állatka, figura került az ágyikókba, s a világnapot jelző lila színű szalag az inkubátorokra, a nővérek, ápolók, orvosok, vendégek ruhájára. Eközben halk zene és énekszó hallatszott a Te hangodat ismerem alapítvány önkénteseinek, Horváth Irmának és Végvári-Köves Melindának köszönhetően, akik hetente járnak a részlegre.

A nagy ünnepség kint, a gyermekambulancián kezdődött meg. A feldíszített helyiségbe sok lila lufi került, amelyekre jó néhány egykori „korababa”, ma egészséges kisgyermek vadászott.

A családokat Szabó Hajnalka, az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztály osztályvezető főorvosa köszöntötte. Mint fogalmazott: ezek a kicsik már születésükkor csatát vívnak az életért, ezért igazi kis hősökként tekinthetünk rájuk. A babák mellett a családokat is köszöntjük ilyenkor, könnyítve nehéz helyzetüket. A gyógyítók a szakszerű ellátás mellett a maguk részéről igyekeznek minél emberibb körülményeket, támogató közeget biztosítani a kórházi tartózkodás idejére.

Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi és sport tanácsnoka köszönetét fejezte ki a dolgozóknak a gyógyításért, hangsúlyozva, hogy Fehérvárnak fontos a felnövő generáció.

A flashmobbal, lufihajtogatással, közös énekléssel színesített esemény szép pillanata volt, amikor a nyolc éves Kindl Lotti elszavalta Lackfi János Aki korábban érkezett című versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában