TOMI MEGHÓDÍTJA ÁZSIÁT

2018.08.16. 07:50

Laufer Tomi kínai kalandjai – Második rész

A fiatalember a 33. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Verseny miatt tartózkodik Ázsiában.

Majer Tamás

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Portálunk felületén folyamatosan nyomon követhetjük a székesfehérvári Laufer Tamás Jónás ázsiai kalandjait. Az első részben többek között megtudhattuk, milyen meglepetések és szabályozások várták a magyar versenyzőt és édesapját Chongqin/Csunkinban. Most pedig következzék a második rész, Tamás szerdai beszámolójával:

Fotó: Laufer Tamás Jónás

– A mai nap reggeli után átmentünk (Tamás és édesapja, a szerk.) a Chongqin nemzetközi expóra, ahol maga a verseny is lesz. A kiállítás egy hatalmas hangárszerű teremben van. Én a Computer Science szekcióban vagyok. Felszereltem a plakátot, és elrendeztem a standot – írta Laufer Tomi a szerkesztőségünknek megküldött levelében.

– Délután a megnyitó próbája volt, ahol elmondták nekem, hogy mit kell csinálnom majd holnap. (Fel kell futnom a színpadra és el kell mondanom egy pár soros bemutatkozást.) Meg is tanultam kínaiul azt, hogy Magyarországból jöttem. A próbán nem csak a nemzetközi versenyzők vettek részt, hanem helyiek is, akik hatalmas lelkesedéssel kántálták kínaiul a bemutatkozásukat.

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Nagyon fura volt az egész helyzet, mert minden reflektor ránk szegeződött, kicsit olyanok voltunk, mint valami sztárok. Este pedig bementünk Chongqin szívébe, és megnéztük az itteni éjszakai életet, a kivilágított felhőkarcolók tengerét az opera mellől – mesélte a fehérvári diák.

Fotó: Laufer Tamás Jónás

Folytatjuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában