Kerüljük el a bajt!

2018.12.17. 15:06

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Fehérváron

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, csütörtökön Székesfehérváron.

feol.hu, Katasztrófavédelem

Tűz, tűzoltó,

Fotó: Elekes Gergő

A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a Rákóczi utca és József Attila utca kereszteződésében lévő parkolóban a tűzoltók egy fémkonténert egy átlagos szoba bútoraival rendeznek be és egy karácsonyfát is elhelyeznek, amelyet meggyújtanak. A látványos bemutató jól szemlélteti, hogy a kigyulladt karácsonyfa percek alatt kiterjedt lakástüzet okozhat.

A lángba borult konténert végül a székesfehérvári hivatásos tűzoltók fogják eloltani. A rendezvény csütörtökön 10:00 órakor kezdődik. A bemutató alatt a katasztrófavédelem munkatársai megelőzési tájékoztatóval segítik a hasonló tűzesetek elkerülését.

Mindemellett a rendezvény részeként a Fehérvári Tűzoltó Egyesület bemutatja, hogyan kell otthonunkban a meggyulladt étkezési zsiradékot helyesen eloltani, hogyan kerüljük el a súlyos égési sérüléseket és jelentős anyagi károkat.

A bemutatóra minden érdeklődőt, óvodás és iskolás csoportot szeretettel várnak.

Tekintsék meg a tavalyi bemutatón készült videónkat! Vélhetően idén sem lesz kevésbé látványos az előadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában