Mindig próbálnak megújulni

2019.06.24. 07:10

Látogatók százait vonzotta a hetedik Fehérvári Egészségpiac

Idén is népszerű volt a látogatók körében a Fehérvári Egészségpiac, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg a Jancsárkert termelői és biopiacon az egészséges életmód és a korszerű, környezetbarát életvitel népszerűsítésére.

FMH-ÖKK

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A szervezők minden évben igyekeznek újdonságot „becsempészni” a programok közé, ennek jegyében először szerveztek pódiumbeszélgetéseket az egészségről, a környezettudatos életmódról. Az Egészségpiacon idén is látogatók százait fogadták – számolta be róla az önkormányzati kommunikációs központ.

Már reggel nagy volt a sürgés-forgás a Jancsárkertben, ahol háztáji gazdaságok hagyományos és biotermékeivel, kézműves portékákkal várták az érdeklődőket. Ismét szerveztek ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat, életmód- és táplálkozási tanácsadást, meridián tornát.

Schultz György ötletgazda, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke elmondta, az indulás óta felépítettek egy koncepciót: az alapot az egészséges, háztáji ételek és italok fogyasztása jelenti, ezt kiegészítették a mozgással, majd a családi, háztartási környezetvédelemmel is, hogy a vásárlók a lehető legkevesebb műanyag csomagolóanyagot használják, és kevesebb hulladékot termeljenek.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a megnyitón elmondta: 2011-ben kezdődött a város egészségügyi tervének megvalósítása, jó lehetőséget jelentett, hogy Fehérvár alapító tagja volt az Egészséges Városok Szövetségének. A többi tagváros által felhalmozott tudást is alkalmazva és továbbfejlesztve építkezett Székesfehérvár. A pódiumbeszélgetéseken szó volt többek között a gyógygombák hatásáról, a tisztított vízről, a méhkaptárok levegőjének gyógyító hatásáról, a csomagolásmentes vásárlásról, a biozöldség-termesztésről és a biotojás-fogyasztás előnyeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában