három szekcióban dolgozhatnak

2018.09.14. 07:20

Kutatni menő! – Elindult a Teleki TDK

Csütörtökön délután becsöngettek a Teleki TDK, vagyis a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Tudományos Diákkörének 2018–2019-es tanévén is.

Majer Tamás

Hetediktől minden diáknak nyitott a diákköri munka

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A csengőt egyfelől Lévayné Egyházi Piroska matek-fizikai-informatika szakos tanárnő – a Teleki TDK tanárfelelőse – és Laufer Tamás Jónás diákelnök rázta. A tanárnő kísérletezés közben lobbantott tüzet, majd jött Tamás, aki egyfajta megnyitó beszédben lelkesített. A kutatás során megtapasztalható az alkotás öröme, s egyáltalán nem veszi el az időt a bulizástól, a kalandoktól sem, véli a fiatalember, akit olvasóink is ismerhetnek, nemrég szerzett harmadik helyezést egy techversenyen – Kínában.

Hetediktől minden diáknak nyitott a diákköri munka
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A diákköri munka segíti a tagok előadó- és problémamegoldó készségét, emellett kitanulhatják a kutatási jegyzőkönyv megírásának fortélyait is. A Teleki TDK minden hatodiknál magasabb osztályba járó diák számára nyitott, nemcsak a házigazda iskola növendékeinek. Három szekcióban dolgoznak: humán tudományok, élet- és környezettudomány, valamint műszaki és reáltudomány részleg. Összejöveteleiket alapesetben csütörtökönként, 14.45 órai kezdéssel tartják, az aktuális tematikát a legnépszerűbb közösségi platformon létrehozott Teleki TDK oldalon jelzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában