Idén is Márton Roland lesz

2019.04.05. 07:25

Közös polgármesterjelöltet állított a fehérvári ellenzék

Közös nyilatkozat aláírásával közös programról, közös képviselőjelöltekről és közös polgármesterjelöltről állapodott meg tegnap délután a Hotel Magyar Királyban hat párt helyi szervezete.

Sági Zoltán

A hat párt a sajtó előtt írta alá a megállapodást

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom kép viseletében Gottlóz Tibor, az LMP nevében Espár Tamás, a DK-tól Ráczné Földi Judit, az MSZP részéről Márton Roland, a Jobbik képviseletében Fazakas Attila, a Momentumtól pedig Barlabás András látták el kézjegyükkel a dokumentumot, amely az aláírók elé közös célul tűzte ki Székesfehérvár átvezetését a 21. századba. E célon túl, amely 2019-ben már egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek, a sajtótájékoztatón elhangzott négy felszólalás mindegyike adott pár mondatnyi összefoglalót a létrejött választási szövetség programjából.

Elsőként Ráczné Földi Judit nevezte nagy pillanatnak mindannyiunk életében a hat párt együttműködését jelentő megállapodás létrejöttét. Utalt rá, hogy egy esztendeje sok bírálat érte őket amiatt, hogy az összefogás (akkor még) elmaradt. – Íme, itt az esély, itt vannak a társaink – mutatott öt partnerére a DK városi képviselője, akitől megtudtuk még: a kampány során mind a hat aláíró egy-egy témát visz majd, amelyek közül az övé a szociális terület lesz.

Barlabás András, a Momentum városi elnöke Fehérvár szempontjából történelmi jelentőségű napnak nevezte a tegnapit, kijelentve: Székesfehérvár a történetének egyik legsúlyosabb kihívásával néz szembe. Nevezetesen azzal, hogy az elmúlt tíz évben a város lélekszáma ötezer fővel, azaz mintegy öt százalékkal csökkent. – Ha ez a tendencia folytatódik, akkor szeretett városunk kétszáz éven belül teljesen el fog néptelenedni – tette hozzá.

A hat párt a sajtó előtt írta alá a megállapodást
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fazakas Attila hangsúlyozta: új időszak következik, hiszen a teremben jelen lévő, egyébként különböző meggyőződésű szervezetek egyetértésre jutottak, és az őszi önkormányzati választásokon közös jelöltekkel indulnak. Mint a Jobbik felszólalója elmondta: a közeljövőben több más párt és civil szervezet is várható még az összefogásba.

Márton Roland, a szövetség szocialista polgármesterjelöltje hat programpontban ismertette az összefogás által kidolgozott várospolitikai alternatíva főbb vonalait, amelyek közös vonása, hogy a városi adófizetők pénzét ők nem propagandára, nem luxuskiadásokra, nem a politikusok hobbijainak finanszírozására, hanem a városi életminőség javítására költik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában