Helyi közélet

2017.11.03. 21:56

Harminc év összetartás – Kövér László a Fidesz erősségeiről beszélt

Ercsi – Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapító tagja tartott előadást pénteken délután az Eötvös József Művelődési Házban.

Bokros Judit

Kövér Lászlótól kérdezhetett is a közönség előadása után

Fotó: Pesti Tamás

A politikus Győri Máté polgármester meghívására érkezett a Duna-parti városba, hogy a Fidesz titkai címmel megossza gondolatait a párt eddigi működése, fennmaradása kapcsán.

Győri Máté köszöntötte a megjelenteket – köztük Galambos Dénes országgyűlési képviselőt, valamint környékbeli politikusokat – , majd elmondta: Lakitelken hallotta a házelnök előadását, amelyben a Fidesz három évtizedéről beszélt, s mivel az elnyerte tetszését, úgy gondolta, meghívja Kövér Lászlót Ercsibe.

A házelnök elmondta: nem szokványos, napi politikai aktualitást tartalmazó fórumra készült, bár nem lehet nem beszélni a világ, az ország jelenlegi helyzetéről. Ám a meghívás kapcsán elsősorban arról gondolkodott el, mi is a Fidesz titka, mitől működik három évtizede? Előadásában főleg azokról a jellemzőkről szólt, amelyek lehetővé tették, hogy betöltsék a 30. évüket mint politikai közösség. Tudomása szerint Kelet-Közép Európában a Fidesz az egyetlen ilyen, amely fönnmaradt a rendszerváltás óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában