pályázati rendszer

2019.04.04. 18:00

Környezetbarát otthon melege

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól származó információk szerint 2019 első negyedévében 115 ezernél is több magyar otthonba került új, energia­takarékos háztartási gép.

Majer Tamás

Ezt közel ötmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással segítette az úgynevezett Otthon melege program pályázati rendszere. Nem ajándékba kapták a modern gépeket a kérelmeket benyújtó magánszemélyek, hanem kedvezményes áron juthattak hozzájuk. A minisztérium adatai szerint a pályázók átlagosan 43 ezer forint támogatásban részesültek. A konstrukcióban új nagygépet vásárlók zöme a piacon jelenleg elérhető A+++ jelölésű masinákat választotta, vagyis a „legeslegenergiahatékonyabbat”.

Egy teljes év leforgása alatt mindez igen jelentékeny energiamegtakarítást eredmé­nyezhet: a számítások szerint 25 millió kilowattóra villamos energia felhasználásától és 25 ezer tonnányi szén-dioxid-kibocsátástól menekszik meg a környezet.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában