nyereményjáték

2019.11.24. 07:20

Könyvtári keresgélő Ráckeresztúron

A községi könyvtár novemberben Ludmilla megoldja címmel nyereményjátékot hirdetett. A gyerekek a népszerű író, Kertész Erzsi ifjúsági regényeiről szóló totót tölthettek ki.

Gajdó Ágnes

Sörös Mira, Novozánszki Bíborka és Bognár Sarolta is könyvjutalmat kapott Fotó: Gajdó Ágnes

Szinte minden hónapban részt vehetnek az érdeklődők könyvtári nyereményjátékon. Novemberben Kertész Erzsi írásai kerültek sorra, annál is inkább, mert a tervek szerint jövőre író-olvasó találkozót rendeznek, s a cél az, hogy addigra minél többen és minél jobban megismerjék az író alkotásait. Sok gyerek örömmel forgatja a könyvtárban megtalálható, szépen illusztrált, izgalmas regényeket, mint amilyen például a Tevefutam, a Göröngyös Úti Iskola, a Ludmilla megoldja, a Fény Sebestyén, a Panthera vagy a Berg Judittal közösen írt A négy madár titka és Az óra rejtélye. Ezekhez a kötetekhez kapcsolódtak a kérdések, mint például: Mi Ludmilla, a vagány, cserfes, tettre kész kislány foglalkozása?; Ki illusztrálta a Panthera című regénytrilógiát?; Milyen leltári számon található meg a ráckeresztúri könyvtárban a Ludmilla megoldja című kötet?.

Sörös Mira, Novozánszki Bíborka és Bognár Sarolta is könyvjutalmat kapott
Fotó: Gajdó Ágnes

A gyerekek lelkesen keresgélték a válaszokat a könyvekben. Jutalmuk egy-egy szép ajándékkönyv volt, s minden résztvevő kapott emléklapot is. A játékot a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár segítette a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében.

November végén fotókiállítás nyílik a könyvtárban az 1889-ben létrejött ráckeresztúri Önkéntes Tűzoltó Testület (később Egyesület) megalakulásának 130. évfordulója alkalmából. Számos régi fényképet sikerült összegyűjteni, digitalizálni, de egyéb dokumentumok is előkerültek: oklevelek, jegyzőkönyvek, igazolványok, szolgálati érmek, kiképzési nyilvántartás, az egyesület alapszabálya, egységkönyve, a Március 15. MTSZ tűzriadó terve, sőt a tűzoltószertár eredeti tervrajza is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában