eligazodás a digitális információk között

2018.10.17. 14:30

Kódok, robotok, digitális világ a Fejérpataky-ban

Az CodeWeek EU – Európai Kódhét – programjaihoz csatlakoztak idén először az iváncsai Dr. Fejérpataky László Általános Iskola iskola tanárai és diákjai is.

Feol.hu

Fotó: Olvasó

Az október 8-15 között zajló rendezvénysorozat célja a kódolás, programozás alapjainak megismerése, kipróbálása volt, és játék a robotokkal. A virtuális terekbe kukkantás, és eligazodás a digitális információk között már nem volt teljesen új mindenkinek. Játékos feladatok megoldása a történelem, etika, hon-és népismeret tantárgyak tárgyköréhez igazodva, QR-kód kalandtúra is színesítette ezeket a napokat. Kipróbálják a kódfejtést, de csak miután a titkos térkép segítségével megtalálták.

Fotó: Olvasó

Egy délután az Imagine logo teknősének idomításával telt, ahol harmadikostól ötödikesig fedezték fel ezt az érdekes világot. A felnőttek számára is megismerhetővé váltak a robotika alapjai, hogy lépést tudjanak tartani a változó világgal, tudjanak alkalmazkodni tanítványaik -és a kor- igényeihez.

Fotó: Olvasó

A diákok két napon találkozhattak LEGO robotokkal. A Meet and Code projektnek köszönhetően az iskolának is lesz egy alapkészlete a Gyermekeinkért Alapítvány közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában