Gratulálunk!

2018.05.22. 16:00

Kiosztották a Dunaújváros ifjúságáért és közbiztonságáért elismeréseket

A napokban adták át a Dunaújváros Ifjúságáért, valamint a Dunaújváros Közbiztonságáért elismeréseket. Az alábbiakban a díjazottak méltatását közöljük.

Szabó Szabolcs

Hegedűs László, Zelenka Lászlóné, Krasznay Éva, Molnár János, Megyeri Zoltán

Fotó: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújváros Ifjúságáért díjat Zelenka Lászlóné vehette át a csütörtöki közgyűlésen Cserna Gábor polgármestertől. Zelenka Lászlóné a Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet dolgozójaként egész életét a gyermek- és ifjúságvédelemnek szentelte. Bár munkáltatója megyei intézmény volt, munkavégzésének helye Dunaújváros (és környéke) volt, ahol mint nevelőszülői felügyelő tevékenykedett a családokhoz kihelyezett állami gondozott gyermekek körülményeinek ellenőrzésében. Ezenkívül – gyámhatósági megbízás alapján – ellátta az úgynevezett védő- és óvóintézkedés alatt álló gyermekek felügyeletét is. Ez utóbbi tevékenysége során igyekezett a magatartási problémával küzdő kiskorúak életét helyes irányba terelni, a szülőket nevelési tevékenységükben segíteni. Számos esetben előfordult, hogy ezzel a munkával sikerült megakadályozni a gyermek családból történő kiemelését, azaz állami gondozásba vételét.

A Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Molnár János rendőr őrnagy, Krasznay Éva rendőr százados, Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlós, műszaki-biztonsági referens, valamint a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség képviseletében Hegedűs László vehette át.

Ismerjék meg a díjazottakat!

Molnár János rendőr őrnagy a rábízott feladatokat, a kapott utasításokat, szolgálati megbízásait precízen, szakmai jártassággal és hozzáértéssel végzi, a megszerzett ismereteit a gyakorlatban szakszerűen alkalmazza. Széles látókörrel bíró, tapasztalt munkatárs, aki az alárendeltségébe tartozók minőségi rendőri munka biztosítására valamint az állomány vezetésére, irányítására nagy figyelmet fordít.

Krasznay Éva rendőr százados az eltelt évek alatt előadói, majd kinevezett főelőadói beosztásokban bizonyította rátermettségét, alkalmasságát, illetve a rendőri hivatás iránti elkötelezettségét. Következetes, szakmailag megalapozott, lojális munkavégzés jellemzi. Az igazgatásrendészeti szakterületen megszerzett többéves tapasztalatával, a pontos és kiemelkedő munkavégzésével hatékonyan járul hozzá a város közbiztonságának fenntartásához.

Hegedűs László, Zelenka Lászlóné, Krasznay Éva, Molnár János, Megyeri Zoltán
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlóst 1997-ben nevezték ki a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába. Az ő felelősségi körébe tartozik a tűzoltó gépjárművek megbízható műszaki állapotának felügyelete, ellenőrzése, szükséges eszközök megfelelő műszaki állapotának fenntartása. Pontos, előrelátó munkájának köszönhetően a kimagasló szinten karbantartott eszközök is biztosítják, hogy veszélyhelyzetben gyors és megfelelő segítséget nyújthassanak. Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlós jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója.

A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség immár 25 éve alakult azzal a céllal, hogy megőrizze és javítsa a város közbiztonságát, fokozza a városlakók biztonságérzetét. Önkéntes tevékenységükkel, a szabadidejükben óvják, vigyázzák a várost úgy nappal, mint éjszaka. Munkájuk során folyamatosan együttműködnek a rendőrséggel és állandó résztvevői a városi rendezvényeknek. A bajtársias csapatot sokáig Kertes József vezette, akinek sajnálatos elhunytát követően Hegedűs László vette át a vezetői tisztséget – áll a méltatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában