Megmelékezés

2019.05.30. 09:00

Kilencvenkilenc éve történt meg a trianoni gyalázat

99 évvel ezelőtt szabdalta szét hazánkat a trianoni békediktátum. Június 4-én, 16 óra 32 perckor, az országcsonkító szerződés aláírásának órájában, percében társadalmi megemlékezés kezdődik az Országzászló téren.

Majer Tamás

A szervezők jövő kedden 16 órára az Országalmához, illetve 16.30-ra az Országzászló térre várják a megemlékezőket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán a szervezők – Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke és Juhász László önkormányzati képviselő, a VÁLASZ elnöke – a helyszínen tartottak tájékoztatót.

A program kicsit odébb, az Országalmánál kezdődik majd jövő hét kedden, 16 órakor. A nemes jelképnél összegyűlők együtt vonulnak át a Fő utcán, egészen az Országzászló térig. Király Dávid dudás kíséri, „fújja át” a menetet.

A megemlékezésen többek között fellép Dévai Nagy Kamilla, Liszt Ferenc-díjas énekes, a dunaszerdahelyi Bartal Dóra, aki a helyi foci­csapat, a DAC himnuszává vált, az Ismerős Arcok együttes Nélküled című dalát nem is olyan rég hétezer dunaszerdahelyi szurkolóval a háta mögött énekelte. Erre érdemes rákeresni a világhálón. Farkas Eszter, a Fehérvári Versünnep döntőse is mikrofon mögé lép.

A szervezők jövő kedden 16 órára az Országalmához, illetve 16.30-ra az Országzászló térre várják a megemlékezőket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Több elcsatolt országrészből is érkeznek meghívott vendégek, Bihar megyéből, Csíkszeredából, Zentáról, Kisgyarmatról.

Juhász László emlékeztetett, ma is érik támadások a kisebbségbe szorított magyarokat. Az ukrán nyelvtörvényt, a románok székelyzászló-fóbiáját, az Úz-völgyi magyar katonasírok meggyalázását is példaként említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában