Szeptember 18-ig várják az ajánlatokat

2018.08.31. 08:00

Kiírták a feltételes közbeszerzést Pusztaszabolcson

Szerdán estébe nyúló ülésen szavazott a képviselő-testület számos kérdésről, köztük a felsőcikolapusztai vízhelyzet megoldását célzó feltételes közbeszerzés kiírásáról.

Sági Zoltán

Peigelbeck Zoltán igazi őslakos, 1965 óta él a pusztán

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

„Ha nem lesz összefogás, nem lesz víz”, írtuk április végén. Nem lett összefogás. Víz azonban mégis lesz, mert lennie kell; a szándékkülönbözőségek miatt ugyanakkor lassabban és bonyolultabban. Hogy mi történt április óta, és hogy mi várható, azt Csányi Kálmán polgármester foglalta össze.

Mint elmondta, egyrészt minden ott lakót megkérdeztek arról, hogy a víziközmű-­társulatban részt kíván-e ven­ni. Másrészt három lehetőséget tártak eléjük a megvalósítás finanszírozásával és kivitelezésével kapcsolatban, azt kérve, hogy ki-ki a számára kedvezőbbet jelölje meg. A megkérdezett 55 ingatlanból 32 válaszolt, 23 ingatlan tulajdonosa, használója semmiféle visszajelzést nem adott. Ebből a város vezetése azt szűrte le, hogy vannak bizonyos területek, ahol mindenképpen szeretnének megoldást, és vannak olyan ingatlanok, ahol elzárkóznak. Így arra jutottak, hogy ki kell alakítani az új közműhálózatot, de annak műszaki tartalmát úgy kell meghatározni, hogy miközben a kivitelezést mindenképpen biztosítják, nyitva hagyják a későbbi rácsatlakozás lehetőségét. – Így aztán tegnap furcsa közbeszerzési eljárást írtunk ki: feltételeset, amely hat opcionális műszaki elemet is tartalmaz, azokra való tekintettel, akik jelenleg még elzárkóznak a csatlakozástól – foglalta össze Csányi Kálmán.

Peigelbeck Zoltán igazi őslakos, 1965 óta él a pusztán
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A közbeszerzési kiírásra szeptember 18-ig várják a leendő kivitelezők ajánlatait, azután látják meg, mekkora összegre van szükség. Utána tudják a hitelkérelmeket benyújtani, hogy jövő április 30-ig meglegyen a keret, amiből a beruházást el lehet indítani. A közbeszerzési kiírás szerint a beruházás megvalósulásának végső határideje 2019. szeptember 30. Azokon a területeken, ahol nem épül ki gerincvezeték, mert az ott lakók mindvégig elzárkóztak a víziközmű-társulatba való belépéstől, közműcsapokat helyeznek el, amelyek az ott élők számára is 150 méteren belül elérhetők lesznek.

Peigelbeck Zoltán, Felsőcikolapuszta 3/4, néhány napja írásban fordult hozzánk, hogy szerinte az önkormányzatnál „nem csinálnak semmit se a probléma megoldására”. Csütörtökön otthonában kerestük fel a levélírót, akitől megtudtuk: ő a maga részéről szintén nem válaszolt az önkormányzat igényfelmérő megkeresésére. Az ennek okát firtató kérdésünkre elmondta: ha bármi módon reagál, akkor szerinte azzal elősegíti az új csatorna­hálózat kiépítését, amit ő a maga részéről inkább meg szeretne akadályozni. Hogy miért? Szerinte nem kell új, ott a mostani, amit csak ki kell javítani. A fia meg is szerezte a térképét, és elküldte a polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában