a Komjáti utca

2019.10.02. 14:30

Kicsi, ám annál fontosabb út újulhatott meg Fehérváron

Újabb kis szakasz újulhatott meg az Öreghegyen, ahol egy ideiglenes körforgalmat is kiépítettek.

S. Töttő Rita

Budapest, 2013. január 24. Az úthibák javításán dolgozó Gábor Zoltán, a BKK Közút Zrt. munkatársa hibás darabot vág ki szélvágó géppel az aszfaltból Budapesten, a XI. kerületi Duránci és a Hunyadi Mátyás út sarkán 2013. január 24-én. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli idõben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Komjáti utca Öreghegynek egy meglehetősen rossz állapotú szakasza volt, melynek felújítását a Saára Gyula program keretében a napokban fejezték be. Östör Annamária, a terület önkormányzati képviselője kedden, helyszíni sajtótájékoztatóján köszönte meg a munkát az érintetteknek, s elmondta: kicsi, de fontos utcáról van szó, mert a Pozsonyi út kereszteződésének része.

Csapadékelvezetés, útburkolat-felújítás és parkolókialakítás is történt, mégpedig a lakókkal együttműködésben. Szintén Öreghegy közlekedését javítja az az új körforgalom is, melyet – most még – ideiglenesen alakítottak ki a Zsolnai úton. Több száz lakó írta alá az erre vonatkozó kérvényt – fogalmazott a képviselő, kiemelve, hogy már visszajelzések is vannak a három hete kialakított rendszer kapcsán: szemmel láthatóan biztonságosabbá tette a forgalmat.

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője pedig hangsúlyozta, hogy az ideiglenes körforgalom tapasztalatai alapján a korábban elkészített terveket aktualizálják, és év végére elkészülhetnek az engedélyezési és a közvilágítási tervek, amelyek a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása miatt szükségesek. A város következő évi költségvetésében már a pontosított tervek ismeretében szerepeltetheti a kivitelezés költségeit.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában