Ujjai roncsolódtak

2018.01.03. 07:30

A kezében robbant fel az újévi petárda egy fehérvári férfinak

Fejér megyében is okozott gondot a petárda szilveszterkor. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint több mint 3 ezer szilveszterrel összefüggő esetet láttak el az év utolsó és az újév első napján.

S. Töttő Rita

.

Fejér megyében több mint száz esethez riasztották a mentőket szilveszterkor, melyek között volt szülés, petárdasérülés, valamint közlekedési baleset is, árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője. Az OMSZ adatai szerint sok dolguk volt a mentőknek országszerte: több mint háromezer esetet kellett ellátniuk az óév utolsó napján, s az újév első óráiban. Információink szerint egyébként az egyik legsúlyosabb petárdabaleset is Fejérben történt, melynek során egy fiatalember ujjai sérültek meg a kezében felrobbant pirotechnikai eszköznek köszönhetően.

A mentők, az Országos Mentőszolgálat statisztikája szerint 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből csak a fővárosban 1107 feladatuk volt. Mint kiderült, nem csak Budapesten, de az ország nagyvárosaiban, úgy mint Székesfehérváron is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz a mentőegységek számára. Az OMSZ közleménye szerint a mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, ahol általában kéz, arc, és szemsérülteket kellett ellátni.

A petárda is veszélyes, ha kézben robban Fotó: shutterstock

Információink szerint ezek között van az egyik Fejér megyei eset, amely igen súlyos következményekkel járt: a hírlap úgy tudja, hogy egy 20 éves fiatalember kezében robbant fel a petárda. A férfinek súlyos, roncsolt ujjsérüléseit kellett ellátni. Fejér megyében szilveszterkor egyébként 121 riasztása volt a mentőszolgálatnak: délben az egyik mentőautóban szülést vezettek le, este fel nyolckor az M6-os úton súlyos közlekedési baleset sérültjeit kellett ellátni, a petárdabaleset pedig éjszaka történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában