Ünnepi pillanatok: szövetségben egy életen át

2019.09.21. 07:05

Két volt állami gondozott pár esküvőjén vehettünk részt pénteken

Pénteken a Hiemer-ház házasságkötő termében két volt állami gondozott pár, Nagy Albert és Spanner Ramóna, valamint Balázs András és Molnár Mónika kötöttek – ahogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere anyakönyvvezetői közreműködőként fogalmazott – nemcsak házasságot, de szövetséget is.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület tette lehetővé, hogy az ifjú pár egybekelhessen. Janó Andorné, az egyesület ügyvezetője elmondta: a szervezet 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. 2016-ban egy, 2018-ban már négy pár számára nyújtottak segítséget, hogy hivatalosan is összeköthessék életüket. Most szintén két párnak tudtak segíteni az esküvőszervezésben, amelyhez támogatói segítséget is kaptak. Így meg tudták finanszírozni a férfi és női ünnepi ruhát, cipőt, virágcsokrot, gyűrűket, illetve a szertartás költségét, s még egy szerény állófogadásra is lehetőség nyílt az esküvő helyszínén.

 

A 20 évvel ezelőtti kicsi babák tehát már többségében gyermekeket is vállaló fiatalokká váltak. A támogatásra azonban, vagy éppen ezért, most is nagy szükségük van, hiszen szülői, nagyszülői segítség nélkül kell helytállniuk az életben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában