polgármester-választás

2018.07.11. 07:27

Két jelölt indul a felcsúti választáson

Lezárult a polgármester-választáshoz a jelöltállítás határideje, ketten nyújtották be a szükséges ajánlásokat.

Zsohár Melinda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A jelöltállítás határideje július 9-én 16 órakor lejárt, eddig az időpontig két polgármesterjelölt gyűjtötte össze a szükséges ajánlásokat. Mészáros László István jelenlegi alpolgármester a Fidesz–KDNP jelöltjeként 452 érvényes ajánlást gyűjtött össze, Mészáros László János pomázi lakos, független polgármesterjelöltet 55 ajánlással vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság (HVB). Az internetes portálokon, televíziós csatornákon napok óta látható-olvasható, hogy a Kétfarkú Kutya Párt is részt kíván venni a választás menetében, s a jelenlegi alpolgármester helyi jelölttel szemben egy közel azonos nevű jelöltet támogat.

A lakosság különböző módon reagált a fricskának szánt és előzmények nélküli kampányfogásra, a többség nem veszi komolyan a történteket. Mindenesetre a két jelölt egyértelmű személyazonosítása a cél, ám erről pontosan rendelkezik a választási törvény. A két jelölt vezeték- és keresztneve megegyezik, második keresztnevük különbözik, valamint más a támogatottsági körük is. Mészáros László István felcsúti alpolgármester évek óta helyben él, önkormányzati és közösségi munkájával bizonyította elkötelezettségét, az ismeretlen „vetélytárs” pedig először jár erre, s programjáról is hiába érdeklődtek azok, akiknek támogatását kérte.

A jelöltállítás napján került sor a polgármesterjelöltek szavazólapi sorrendjének kisorsolására, amelynek eredményeképpen a lakosság számára idegen Mészáros László János az 1-es sorszámot, a felcsúti Mészáros László István a 2-es sorszámot kapta. A HVB augusztus 1-jén hagyja jóvá a választáson használandó szavazólapokat, amelyeken egyértelműen feltüntetik, hogy Mészáros László János függetlenként indul, Mészáros László István pedig a Fidesz–KDNP jelöltje. A kampány a jelöltek nyilvántartásba vételével elkezdődött, s a választás napjáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában