Csak fikció-e a vég?

2017.11.23. 12:30

Végsőkig kizsigerelt bolygónk nyersanyagai fogynak

Megvédhető-e a teremtés, élhető maradhat-e a Föld, ha ilyen mértékben kizsákmányoljuk? – erre a kérdésre keresték a választ a KÉSZ által szervezett előadás résztvevői.

R. Szolga Réka

Nemes Csaba a teremtésvédelemről beszélt a hallgatóknak

Fotó: Fehér Gábor

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége székesfehérvári szervezete kezdeményezte a Tények és remények a teremtésvédelem szemszögéből című előadást a Szent István Művelődési Házban. Ennek megtartására Nemes Csaba érkezett városunkba, aki a Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály főosztályvezetője a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. Párkányi Tamás a KÉSZ székesfehérvári szervezetének elnöke nyitotta meg az eseményt, és díjazta a témában meghirdetett rajzpályázat munkáit, amelyekből a helyszínen kiállítás nyílt. Kovács Vivien, a Bory Jenő Általános Iskola tanulója örülhetett az első helyezésnek. A díjkiosztó után Nemes Csaba a bolygón zajló globális klímaváltozás hatásairól, a világpolitika leggyakrabban eredménytelen környezetvédelmi látszatintézkedéseiről beszélt. A jósolt klímaváltozás lassan, de már érezhetően zajlik – emelte ki.

Nemes Csaba a teremtésvédelemről beszélt a hallgatóknak
Fotós: Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában