Tizenötödszörre

2019.05.29. 07:07

Kertművészeti napok Csurgón: sokkal több, mint egy növénybörze

A hétvégén rendezik meg tizenötödik alkalommal a Károlyi-kastély parkjában az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat.

B. Kiss László

A kiállítás mindig sok látogatót vonz

Fotó: FMH-archív

A fehérvárcsurgói Károlyi-­kastély számos rendezvénynek, kulturális eseménynek ad otthont. Tartanak itt kiállításokat, konferenciákat, hangversenyeket. Mind közül azonban a kertművészeti napok a legnépszerűbb, évről évre több ezren keresik fel a kiállítást, ami lényegesen több, mint egy dísznövénybörze. Az idei díszvendégek: Románia, Finnország és Franciaország. A nagykövetek jelenlétében zajló megnyitót követően május 31-én 14 órakor nyitják meg a látogatók előtt a kapukat.

A kiállítás mindig sok látogatót vonz
Fotó: FMH-archív

A nagyszabású rendezvényen kiállítások és előadások is várják az érdeklődőket. Június elsején 18 órakor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad koncertet. A konferencia kiemelt témája szombaton a tájvédelem és a biodiverzitás, vasárnap pedig a természet és az egészség kapcsolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában