A fizikai forgalomlassításról jogszabályok határoznak

2019.07.03. 07:15

Kerékpárút, gyalogátkelők épül a felsővárosiaknak

Lakossági fórumot tartottak a felsővárosiak számára, amelynek ezúttal rendkívüli vendége is volt.

Sági Zoltán

Elhangzott: a Móri út felújítása egymilliárdba kerülne Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Felsővárosi Művelődési Házban rendezett eseményen részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Földi Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, Bozai István városgondnok, Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője, valamint a városi hatóságok és hivatalok több más vezetője.

A fórumra meghívást kapott Horváth Sándor ügyvezető is, aki röviden tájékoztatta a fórum résztvevőit az egykori téglagyár rekultivációjával, talajrehabilitációjával kapcsolatban. Mivel hozott magával szemléltető táblákat, azokon mutatva, magyarázva adott képet a hallgatóságnak az egykori agyagbánya helyreállításának egymásra épülő lépéseiről. Elhangzott: másfél év múlva a terület rekultivációja befejezetté válik, a 20 hektár teljes helyreállításával. A termőtalajt eredményező mintaprojekt szakmai elfogadottsága, főként a sikerek ismeretében, egyre nyilvánvalóbb. A kapcsolódó kérdések megválaszolása után, a továbbiakban a napirendi pontoknak megfelelő témákat vette végig a fórum.

Elhangzott: a Móri út felújítása egymilliárdba kerülne
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy előzetesen befutott kérdésre válaszolva elhangzott: a tájház belső átalakítása folyamatban van, a kétéves ütemre tervezett munkálatok húsvét környékén indultak, az első ütem pedig idén elkészül. A Zámoly utca és a Tompa Mihály utca közlekedésével kapcsolatban Nagy Zsolt elmondta: a következőkben kerékpáros fejlesztések zajlanak majd. A Mikszáth Kálmán utca mindkét oldalán kerékpárút épül a parkolás megtartásával, csakúgy, mint a Zámoly utcában. A Kiskút útján az útburkolat mellé kerülnek az irányhelyes kerékpársávok, míg a gyalogjárdát nélkülöző oldalon gyalogos és kerékpáros kombinált sávot hoznak létre. Összesen 4 gyalogátkelőhely létesül: 3 a Tompa Mihály utcában, egy pedig a Park Center közelében. Várhatóan augusztus végére lesznek meg az engedélyek, ősszel pedig elindulhat a kivitelezés.

Egy Tompa Mihály utcai lakó arról számolt be: a fekvőrendőrök elbontása után az utca forgalma és a tempója is ugrásszerűen megnőtt. Várható-e fizikai forgalomlassítás az utcában? – kérdezte. A közlekedési iroda vezetőjének válaszában elhangzott: az a buszközlekedés végét jelentené az utcában, ráadásul a jogszabályok csak lakó- és pihenőövezetben engedélyeznek fizikai forgalomlassítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában