gyakorlatozás

2018.09.02. 11:00

Kedden egész Fehérváron megszólalnak a szirénák

Szeptember 4-én, kedden Székesfehérvár külső védelmi tervének teljes gyakorlatoztatására kerül sor.

Feol.hu

A lakosság védelme érdekében külső védelmi terv készítésére és gyakoroltatására kötelezettek azok a települések, amelyek vonzáskörzetében úgynevezett felső küszöbértékű – veszélyes anyagokkal foglalkozó – üzem működik. Székesfehérvárnak is rendelkezik ilyen külső védelmi tervvel, amelyet évente részlegesen, háromévente teljeskörűen gyakorolnak a szakemberek.

Napközben kétszer, 10:50 órakor és 11:40 órakor szólalnak meg városszerte a lakossági tájékoztató szirénák. Az első jelzésnél egy szöveges tájékoztatót hallhatnak az állampolgárok, ezután következik a „Katasztrófariadó” szirénajele, amely egy 120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang. A gyakorlat végén hangzik el a második szöveges tájékoztató a gyakorlat befejezéséről, majd a „Veszély elmúlt” szirénajel hallható, amely kétszer egymás után megismételt, 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel.

A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs!

Ezen a napon 10:40 órakor a város általános és középiskoláiban, valamint a felsőoktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot tartanak. A gyakorlás közös biztonságunkat szolgálja, az esetleges kellemetlenségek miatt az érintettek türelmét kérik a közérdekű feladat ellátásában résztvevők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában