Visszatértek Ciprusról a magyar kéksapkások

2018.10.04. 07:00

Katonai pompával fogadtuk vissza őket a székesfehérvári Városház téren

Az ünnepség elismerések átadásával kezdődött. Ennek keretében hatvankilencen kaptak Békefenntartásért szolgálati jelet, amelyeket Cser-Palkovics András polgármester, Aleksandar Bjelic dandártábornok, a szerb légierő-parancsnokság törzsfőnöke és Mihócza Zoltán vezérőrnagy adott át.

Palocsai Jenő

A székesfehérvári Városház tér méltó hátteret nyújtott a visszafogadó ünnepségnek

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Városház téri rendezvényen elismerést kapott kiemelkedő helytállásáért Zsolnai Tamás alezredes, Ujházy László alezredes, Elliot Attila Antal hadnagy, Hauk Szilvia Mónika zászlós, valamint Szabó László őrvezető. Munkájuk fegyelmezett, kitartó és következetes, mondta Mihócza Zoltán vezér­őrnagy.

A magyar szerepvállalás még nem ért véget Cipruson

Az Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy véget ért egy korszak a magyar kontingens hazatértével, de a magyar szerepvállalásnak még nincs vége Cipruson, hiszen a katonai rendész részleg és a törzstiszti csoport állománya jelenleg is szolgál. A vezér­őrnagy méltatta az együttműködést és a helytállást, s köszönetet mondott a munkáért.

Most, hogy visszatértek a katonák, lehetnek ők a támaszai a családoknak, a barátoknak, akik eddig stabil hátteret nyújtottak a szolgálatot teljesítőknek itthon, hozzájárulva a nemes, de nehéz küldetéshez.

A székesfehérvári Városház tér méltó hátteret nyújtott a visszafogadó ünnepségnek
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Görög István, a KEMPP ügyvezetője vehette át a kontingens lobogóját. Az adományozás célja, hogy a pákozdi emlékparkban tovább éljen a magyar katonák öröksége.

A rendezvényen részt vett több elöljáró, köztük Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Spányi Antal megyés püspök, és megjelent sok korábbi kontingensparancsnok is. Az ünnepség végén először hangzott fel a város történetében az ENSZ himnusza, majd a kontingens díszmenetben kivonult a Városház térről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában