180 országban áramtalanítanak a Föld órája alkalmából

2019.03.29. 15:00

Kapcsolódj! Kapcsolj ki! – Pusztaszabolcson és Móron is megtartják a Föld óráját

Szombat estére van már programod? Van egy órád a Földre? Menjünk el a Föld órájára Mórra vagy Pusztaszabolcsra! Vagy tudod mit? Otthon is maradhatunk. Kevesebb fényt!

Majer Tamás

Nos, Fejér megyei idő szerint szombat este 20.30 órától tartják a Föld óráját. Ebben az évben az előzetes információk szerint több mint száznyolcvan ország fiai és lányai, települései is intézményei vesznek részt eme környezetbarátságos, figyelemfelhívó kezdeményezésben.

A természet megóvása, illetve a biológiai diverzitás, azaz sokszínűség megőrzése a projekt kulcsgondolatai, s persze az, hogy igenis mindenki tehet a Földért! Akár azzal, hogy szombat este lekapcsolja otthonában a villanyokat. Oly sok mindenre jó a sötétség…

De mást is tehetünk. Álljon itt néhány tipp a szervezőktől. Használjunk környezetbarát tisztítószereket a takarításhoz: érezd az ecetet! Dobjuk el az eldobható papírtörlő vásárlásának ötletét, törölgessünk konyharuhával! Borotválkozás közben ne folyjon otthon az a csap! Zuhanyozzunk, ne fürödjünk! Ne vegyünk annyi műanyag tubust, válasszunk inkább újratölthető folyékony szappant, mosószert! Nem is olyan nehéz.

A villanykapcsolós akció magyar nyelvű honlapjának tanúsága szerint a Fejér megyei települések közül idén eddig Mór és Pusztaszabolcs városa csatlakozott hivatalosan is a Föld órájához. Mint megtudtuk, Mór területén március 30-án, 20.30 és 21.30 között az összes díszvilágítást leoltják.

A polgármesteri hivatal, a Luzsénszky-kastély, a Lamberg-kastély, a Kapucinus templom, a Magyar templom, az I. világháborús szobor, a II. világháborús emlékmű, az Erzsébet tér és Wekerle Sándor-szobor is sötétben pompázik majd.

Pusztaszabolcs rutinos résztvevő, régi motoros, tudniillik öt évvel ezelőtt ők kapták meg idehaza – a Természetvédelmi Világalaptól – A Föld Órája Fővárosa 2014 kitüntető címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában