városi címért szálltak ringbe

2020.02.24. 07:05

Ízletes hagyományok – Kolbásztöltő és böllérverseny Seregélyesen

Szúrtak, daraboltak, daráltak, töltöttek szombaton a városi címért idén is ringbe szálló településen a 2020-as kolbásztöltő és böllérverseny résztvevői.

Sági Zoltán

A peremes fritőz a kész sültet melegen tartja, de a zsír visszafolyik Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen, amelyet idén nyílt színen, a művelődési ház előtti téren rendeztek meg, Horváth Sándor polgármester kalauzolta végig lapunkat. Megtudtuk tőle, a böllérversenyre három családi csoport nevezett, akik a délelőtt folyamán, a művelődési ház árnyékos oldalában kialakított munkaállomásoknál végezték el a leölt hízók feldolgozását. A kolbásztöltők pedig a Fő utca és Széchenyi utca által közrefogott téren, a művelődési ház főbejáratánál fölállított munkaasztaloknál készítettek, a szokványos mellett például káposztás kolbászt is.

A peremes fritőz a kész sültet melegen tartja, de a zsír visszafolyik
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A polgármestertől azt is megtudtuk: Seregélyes nemrégiben, a nagy hírű korondi Ízig-vérig fesztiválon is sikerrel mutatta be felkészültségét a Kárpát-medencei mezőny előtt, ahol a Seregélyest képviselő Penzer József böllérként a „Legjobb szúrás” díját kapta. A versengő disznóságok kóstolójára és a zsűrizésre 13 órától került sor, majd rövid délutáni sziesztát követően, a nap böllérbállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában