„Lehet, hogy a jövőd ezen az éjszakán kezdődik!”

2019.04.13. 07:50

Izgalmas volt a szakmák éjszakája, és tanulságokkal teli

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum negyedik alkalommal rendezte meg pénteken a Szakmák éjszakája nevet viselő programját, csatlakozva az országos rendezvényfolyamhoz.

V. Varga József

A Bugát középiskolában az egészségügy szakmacsoport is bemutatózott

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az idei év jelmondata magáért beszélt: Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! A rendezvényt és a Szakmák utcáját egy ceremóniával nyitották meg a centrum területén. A Szakmák éjszakája feliratot viselő, összefűzött szalagot Mészáros Attila alpolgármester, Kulcsár Szilvia, a szakképzési centrum főigazgatója és Dominó Csaba kancellár vágta át.

Amint elhangzott: a Szakmák éjszakája sokban különbözik az egyéb éjszakáktól, hiszen ezen nem csupán színes és szórakoztató programokkal szolgálnak, hanem a fiataloknak jövőt és lehetséges életutakat is kínálnak. Az érdeklődő egyetlen éjszaka alatt megismerheti a szakképző iskolák képzéseit, a velük együttműködő cégek máskor rejtett világát, a mesteremberek titkait, szembesülhet azzal, melyik foglalkozás mit takar. „Lehet, hogy a jövőd ezen az éjszakán kezdődik!” – erősítették meg a megnyitón.

A Bugát középiskolában az egészségügy szakmacsoport is bemutatózott
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Székesfehérvár munkaerőhelyzete jelentős összefogással tud csak javulni, melyben a szakképzési centrumnak komoly feladatai vannak – foglalta össze Mészáros Attila. – Válasszatok olyan szakmát, ami a szívetekhez közel áll, és maradjatok a városban, hiszen a munkalehetőség, a jövő adott!

– Nem tudjuk, milyen jövő vár ránk, de az biztos, hogy a ma gyermeke a jövő embere lesz, aki dolgozni fog, és nekünk erre kell gondolnunk, amikor keressük azokat az utakat, amellyel segíteni tudjuk a diákok pályaválasztását – hangsúlyozta Kulcsár Szilvia.

Szakmák utcája a szakképzési centrumban: Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A főigazgató egy film sztorijára is utalt: a kisfiú három emberen segít, azzal a feltétellel, hogy ők is három másik emberen segítsenek, s így előbb-utóbb az egész világ jóvá válik. Ez is minta lehet, de ennek kapcsán ő azt kéri: aki ma itt jól érzi magát, az három embernek mondja el, így vigye jó hírét a Szakmák éjszakájának.

– A jövő munkavállalóinak képzését a Szakképzés 4.0 hivatott segíteni, valamennyiünknek a digitalizációra kell felkészülnünk minden téren – fejtette ki Dominó Csaba. – Bízunk abban, itt nálunk az unoka és a nagypapa is lát olyat, ami az ő számára sokat jelent – tette hozzá.

A Szakmák utcáján az érdeklődők találkozhattak interaktív virtuális valóság-bemutatóval, kis robotokkal, téglával és faanyaggal, de ólomkatona-öntéssel, divatbemutatóval és toborzó ponttal is. A színpadon a LeslieDavidson Acoustic zenélt, majd Molnár Ferenc Caramel koncertezett, az esti záráson pedig a rajzpályázat és a nyereményjáték díjai is gazdára találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában