fokozott elővigyázatosság

2018.02.20. 11:34

Intenzív havazásra kell készülni Fejér megyében! (Folyamatosan frissítve!)

Fejér megyében hajnal óta esik a hó. Az OMSZ előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható.

Katasztrófavédelem, Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő

Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

A gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt változtatni kell a közlekedési szokásaikon. A nedves, csúszós útfelületek miatt lassul a forgalom, bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb balesetek, hosszabbodik a menetidő. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont. Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet egy plusz kabát az autóban. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen változik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról.

Az otthonunk és lakókörnyezetünk közelében rendszeresen takarítsuk el a lehullott havat és gondoskodjunk a jégmentesítésről.

Aki bajbajutott járművet lát, vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit!

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

 

Frissítés:

9 óra 22 perc

Székesfehérváron folyamatosan hullik a vizes, tapadós hó, a Móri úton haladva látható, hogy latyakos az út, de jól járható.

9 óra 44 perc

Sárkeresztes felé az utak már sokkal rosszabb állapotban vannak, itt már szükséges óvatosan vezetni!

 

10 óra 33 perc

Fehérvárcsurgó felé haladva egyre kevesebb a hó, itt még csak lepelként borítja be a tájat, az utak teljesen tiszták.

 

11 óra 22 perc

Bodajk és Mór felé szelídült a hóesés, az utak csupán csak vizesek, de nem csúszósak.

 

11 óra 35 perc

A 81-es főút Bodajk és Mór között kiváló állapotban van, a havazás is alábbhagy lassanként.

 

11 óra 55 perc

Gárdonyban is latyakosak az utak, és folyamatosan havazik továbbra is.

Miközben a latyakos utakon jártunk, sikerült pár szép fényképet készítenünk a csodás Velencei-tóról és annak környezetéről, melyet a FEOL instagram oldalán is megtalálnak.

" data-instgrm-version="8">

FEOL.HU (@feol.hu) által megosztott bejegyzés,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában