közgyűlés

2019.05.15. 08:00

Inkubátorház épül, megújul a művház Sárbogárdon

Számos fejlesztés elindításáról döntött a legutóbbi közgyűlés Sárbogárdon. Fejlesztik az iparterületet, de a zöld városért is tesznek.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester és Venicz Anita jegyző. A legfontosabbnak ítélik, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-, illetve bekerüljön az elsődleges munkaerőpiacra

Fotó: FMH Archív

A város most elfogadott, éves közbeszerzési tervei a József Attila Művelődési Központ közösségi célú felújítására, a JövőStart vállalkozásfejlesztési központ és inkubátorház létrehozására, a sárbogárdi iparterület fejlesztésére, a zöld város (természetközeli megújítás, rekreációs terek, a műemléki volt községháza átalakítása) projektre, Pusztaegres szociális rehabilitációjára és a sárszentmiklósi településrész egészségügyi alapellátásának infrastrukturális fejlesztésére vonatkoznak.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén jónak értékelte az egészségügyi alapellátás, valamint a járó- és fekvőbeteg-szakellátás közötti munkakapcsolatot. A téma előadója Rácz Lajos, a rendelőintézet intézetvezető főorvosa volt. A sárbogárdi ügyeleti központ a múlt évben 3402 beteget látott el. Döntő többségük (90,36 százalék) a rendelőben vette igénybe az orvosi segítséget, míg az esetek 9,64 százalékában kellett az ügyeleti egységnek a helyszínre vonulnia.

Elfogadta a testület a helyi menetrend szerinti autóbusz-közlekedési közszolgáltatási tevékenységről szóló beszámolót. A szolgáltató ellátja a város és külső településrészei közti helyi személyszállítási feladatait, a vonalak Sárbogárd minden jelentős részét bekapcsolják a hálózatba, biztosítva ezzel a hivatásforgalmi, az óvodába-iskolába járási, az egészségügyi ellátási és a szabadidős utazási igények kielégítését. Az indított járatok száma tavaly egyébként 853 volt.

Vezető képünkön Sükösd Tamás és Venicz Anita, archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában