gyász

2019.08.22. 19:26

In memoriam Dobosi Ottó (1933-2019)

Dobosi Ottó nyugállományú ezredes, a bör­göndi futárhelikop­ter-ezred utolsó parancsnoka, az Albatrosz Repülő E­gye­sület tagja szerdán hajnalban elhunyt.

fmh

Dobosi Ottó 1933-ban született, 1949-ben emelkedett fel először egy vitorlázógéppel, akkor „fertőződött meg” a repülés szeretetével. Növendéknek szegődött Szolnokon, majd az államvizsgák után bombázórepülőgépvezető lett és Kunmadarasra került a 30. had­osztály felszámolásáig. Vadászrepülő átképzése következett, de a forradalom eseményei miatt azt már nem tudta befejezni: műszaki tiszti beosztást látott el 1968-ig. De mindenképpen repülni akart, ezért helikopterpilóta lett, majd elvégezte a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia csapatrepülő parancsnoki képzését. Ezután rajparancsnoki, osztályparancsnoki, majd helikopter ezredparancsnoki beosztásokat látott el. Aranykoszorús I. osztályú Hajózó Tiszti kitüntetést kapott, tizenkét típuson összesen 3700 órát repült.

„Boldognak érzem magam, mert egész életemben azt csináltam, amit szerettem” – mondta repülős barátainak, akikkel találkozott a börgöndi repülőnapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában