családról és nevelésről

2018.10.05. 08:30

Igéző porondon az édesapák – Ilyen volt a csütörtök esti workshop

A Székesfehérvári Család és KarrierPONT a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal karöltve szervezte meg azt a beszélgetést.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: shutterstock

A Székesfehérvári Család és KarrierPONT a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal karöltve szervezte meg azt a beszélgetést, amelyben apaként Farkas István pszichológus, családgondozó, Németh Gábor műsorvezető és Szél Dávid blogger, az Apapara című könyv írója szólalt fel. Az interaktív alkalom során leginkább a személyes tapasztalatok, benyomások, vélemények kerültek előtérbe.

 

Kiderült például: arra, hogy egy mozaikcsaládban (korábban: mostohacsalád) mibe szólhatnak bele az újonnan érkezett családtagok, nincsen érvényes protokoll. Ugyanígy férfiak és nők egyaránt egyetértettek abban, hogy az apás szülés sok pozitív élményt nyújt a két felnőtt félnek, s hogy ma már a gyes nem csak a nők „kiváltsága”. Az est legnagyobb konklúziója azonban az, hogy a szülők már a gyermek megszületése előtt beszéljenek a felmerülő elvárásokról.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában