több versenyt rendeznének itt

2020.02.23. 07:05

Igen kedvelt lett a Csónakázó-tó a sporthorgászok körében

A me­gyeszékhely gyönyörű belvárosától csupán egy könnyű sétányi távolságra esik a Csónakázó-tó és a Bregyó-­tó. Mi újság a vízterületek kezelője, a Széchenyi István Horgászegyesület háza táján? Szeglet Zoltánt kérdeztük.

Tihanyi Tamás

Várhatóan több lesz a horgászverseny a tavaknál Fotó: Ambrus Tamás

– Az idei évben nagyobb hangsúlyt helyez az egyesület a horgászversenyek rendezésére – mondta Szeglet Zoltán egyesületi titkár. – „Trend” lett a horgászat, ezen belül is a finomszerelékes és az úgynevezett method feeder módszer. A Csónakázó-tó adottságai és halállománya mára nagyon közkedvelt lett a sporthorgászok között, ezért jó lehetőséget nyújt a vízkezelő egyesület az éves sporthorgászjeggyel, amelynek birtokában 0-tól 24 óráig lehet szerencsét próbálni a Bregyó-tó és a Csónakázó-tó partján. Utóbbin a csónakázás miatt áprilistól novemberig csupán a reggeli és az esti időszakban szabad ezt a sportot űzni.

Várhatóan több lesz a horgászverseny a tavaknál
Fotó: Ambrus Tamás

Elkezdődnek a vízpart körüli munkálatok, ami egész évben feladatot ad az egyesületnek. A nádat már levágták és elszállították.

– A tavasz kezdetével indul a fűvágás és a folyamatos szemétszedés: több mint 20 ezer négyzetméternyi zöldterület tartozik hozzánk, és mindent társadalmi munkában végzünk. Ehhez jön még a vízi világ állandó ellenőrzése, karbantartása. Támogatjuk a gyermekhorgászatot és a versenyzők felkészüléseit. Büszkék lehetünk arra, hogy még világbajnok is jár hozzánk. A halat fogyasztók számára a Bregyó-tó jó választás, több típusú területi jegyet kínálunk a számukra. Az idei évtől egyesületünk a Hofesz tagja lett, és egy városi, összevont engedélyt is kiadtunk, amely lehetővé teszi a Palotavárosi- (Alsó)-tavon és a Bregyó-tavon a horgászatot. A Halőrháznál kialakított bográcsozó- és szalonnasütő helyek szinte folyamatosan kihasználtak, nagyon közkedveltek nem horgászó látogatóink körében is. Tavaly elkezdtünk egy hagyomány­teremtő versenysorozatot, ame­lyet Angyalok kupájának neveztünk el, és a nevezési díjat jótékony célra ajánljuk fel. Sok a munka, de láthatjuk, megvan a gyümölcse is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában