receptek

2018.11.23. 16:00

Hétköznapok és ünnepek ételei: megjelent lapunk legújabb szakácskönyve

Megjelent a kiadónk gondozásában elkészült, Hétköznapok és ünnepek ételei olvasóink receptjei alapján című legújabb szakácskönyv.

MW

A könyv kapható a kézbesítőinknél vagy az ügyfélszolgálati irodákban

Fotó: MW

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt a könyv lektora. Elmondta, rengeteg értékes recept érkezett be, ezekből mindenki profitálhat a konyhában, majd az asztalnál a család, a barátok javára. A kiadvány a hagyományos előétel, leves, főétel, desszert négyesre épül. A receptek alapján az ételeket mesterszakácsok és -cukrászok főzték, sütötték meg. Tehát, aki a könyvben megjelentek szerint készíti el az ételeket, azt a végeredményt kapja, amit a recept ígér, a fénykép mutat.

– Az előételeknél különböző pástétomokat, gyümölcsökből, zöldségekből, hússal és hús nélkül készített ételeket kaptunk – hangsúlyozta Prohászka Béla. – A leveseknél a család kedvenceit küldték be, mert ezek más családok kedvencei is lehetnek. A főételeknél a szokottnál több terjedelmet szántunk a tésztaételekre, melyek egyre népszerűbbek, akár húsosan, akár zöldségesen. Ide tartoznak a főtt, a sült, a töltött tészták. Egyéni pizza- vagy kelttészta-receptek is érkeztek. A street food manapság a gasztronómia divatja. Itt is a gyorsan elkészíthető, nagyon sok minőségi alapanyagot tartalmazó, a nevéből adódóan akár menet közben elfogyasztható finomságokról van szó. Mehet ez ,,buciba”, zsömlébe, kiflibe vagy általunk sütött tésztába. Egyre nagyobb divat a street food kerti összejövetelekre. Sokan állítottak össze a könyv, a többiek számára a maguk ízlése szerinti ,,szendvicseket.”

A könyv kapható a kézbesítőinknél vagy az ügyfélszolgálati irodákban
Fotó: MW

Persze, egy vasárnapi családi ebéd vagy egy húsvéti, karácsonyi ételsor nagyban különbözik mindettől. Itt is lehet azért lazítani, és akár hagyományos ételeket újragondolni. Ilyeneket is tartalmaz az album. – Nem, vagy alig kellett belenyúlnunk a receptekbe az elkészítés során – mondta Prohászka Béla. – Többen odaírták levelük végére: a családon tesztelték az ételt, ízlett nekik. A receptek kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy a gyakorló és kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is találjanak kedvükre valót. Azt is figyelembe vettük az album címéből kiindulva, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre, főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt. Séf a konyhában rovatunkban az ételeket elkészítő szakácsok, cukrászok rukkoltak elő kedvenc receptjeikkel.

Pentelei gombócleves és még sok más finomság
Fotó: MW

Érdemes a könyvet már az elején felütni, de aki a végén kezdi, az is hasznos információkhoz jut. A kiadvány elején található ugyanis a tartalomjegyzék, ami ötletet adhat, hogy akkor éppen milyen előételt, levest, főételt, desszertet készítsünk. A könyv végén gasztronómiai, konyhatechnológiai kalauzunkat találják, reméljük, mindenki számára hasznos tudnivalókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!