Középpontban a KönyvtárMozi

2019.09.08. 14:00

Hétfőn és kedden könyvtárszakmai konferencia helyszíne lesz a Hotel Magyar Király

A téma a 2015-ben elindult KönyvtárMozi program lesz, amelynek célja, hogy a bibliotékák falai közé vigye a moziélményt.

Bokros Judit

A filmeket modern informatikai és technikai támogatással vetítik, bemutatva a magyar filmkultúra értékeit.

A kétnapos konferencián megyei könyvtárigazgatók, a megyei könyvtári ellátásért felelős vezetők és a KönyvtárMozi megyei felelősei vesznek részt. Az előadók között lesz például Sörény Edina, az EMMI Könyvtári és Levéltári Főosztályának főosztályvezetője vagy Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója.

A megnyitót hétfőn dél­előtt 10.30-kor tartják, köszöntőt Brájer Éva alpolgármester és Buriánné Tarró Edit, a házigazda Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója mond. Ezután előadások kezdődnek: Mikulás Ferenc a magyar népmesék és az animáció kapcsolatáról beszél, szó esik a Cigánymesék újabb epizódjairól és bemutatják az ehhez kapcsolódó foglalkoztató füzetet, 14.25-től pedig a KönyvtárMozi Fejér megyében című előadás hangzik el, majd helyzetképet is felvázolnak a résztvevők.

A konferenciához kapcsolódó programok a második napon, kedden Csókakőn és Fehérvárcsurgón folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában