Óperenciás tengeren is túl...

2018.03.27. 18:37

Kisdiákok mesemondó versenye zajlott Székesfehérváron

Tizenhárom kisdiák mondott mesét kedden egy verseny döntőjén a Hetedhét Játékmúzeumban.

Bokros Judit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár tizenhetedszer hirdette meg az Óperenciás Mesemondó Versenyt, amelynek döntőjét kedden tartották a Hetedhét Játékmúzeumban. Tizenhárom kisdiák mondott mesét a három tagú zsűri (Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője, Vakler Lajos újságíró, szerkesztő-riporter, Benkő Andrea szerkesztő-riporter) előtt.

A gyerekek szabadon választott meséket adtak elő: volt, aki Páskándi Gézától hozott egy történetet, más délvidéki mesével rukkolt elő. Az ítészek mindenkit érdeklődéssel hallgattak, s a közönség közt ülő családtagok is boldogan tapsoltak a diákoknak.

A fiatalokat három korcsoport szerint díjazták. Az 1-2. osztályosok között első lett Mátay Flóra Korina, második Balogh Rubina, harmadik Rácz Lili és Németi Ákos. A különdíjas Bunda Szulamit Gréta.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 3-4. osztályosoknál Borbély Levente Miklós nyert, a második Kovács Roland Aurél, a harmadik Kollár Gergely, a különdíjas Scheider-Zaj Ákos lett.

Az 5-7. osztályosok kategóriájában az első helyezett Furtenbacher Dorina, a második helyezettek pedig Köbli-Mohr Letícia és Horváth Domonkos. A különdíjas Nagy Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában