Jelképes köszönettel

2019.11.13. 07:15

Hatvan pedagógus vehetett át emlékdiplomát Fehérváron

A pedagógus hivatás szépségét, a vele járó felelősséget is kiemelték a keddi emlékdiploma-átadó ünnepségen a városházán.

Bokros Judit

A fehérvári Városháza dísztermében ezúttal hatvan pedagógus vehetett át emlékdiplomát Fotó: Pesti Tamás

Hála illeti a pedagógusokat, mert nem csak oktattak

Több évtizedet töltöttek a pályán azok a pedagógusok, akiket a díszterembe szervezett rendezvényen köszöntöttek.

A Pedagógusok Szakszervezetének megyei elnöke, Jámbor Ferencné kifejezte a pedagógustársadalom köszönetét a szolgálatban eltöltött évekért. A sok energiát, a gyerekek nevelésébe befektetett munkát azonban csak jelképesen lehet megköszönni. Különösen fontos a hála, ha közepes vagy gyengébb képességű gyerekek fejlesztéséről van szó, hiszen az mindig nehezebb feladat – fogalmazott az elnök, hozzátéve: tisztelettel gondolnak az egykori tanárokra, akik közül sokan a lelket is megérintették.

A fehérvári Városháza dísztermében ezúttal hatvan pedagógus vehetett át emlékdiplomát Fotó: Pesti Tamás

A fehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola énekes, dalos műsora után Cser-Palkovics András polgármester fejtette ki gondolatait. Mint mondta: a polgármesteri hivatás egyik szépsége – a sok nehézség mellett –, hogy tele van emberi történetekkel, érzelmekkel, találkozásokkal. A színes diplomák átadása is hasonló alkalom, ez is egy találkozás, ami mindig öröm. Mert a pedagógushivatás ugyancsak emberi történetekről szól, amelyek fiatalokhoz kapcsolták az ünnepelteket, méghozzá évtizedeken át.

 

A pedagógusok közösséget vállaltak a fiatalokkal, tanították, nevelték őket, hogy az egykori gyerekek később maguk is családot alapíthassanak. Kevés nagyobb felelősséggel járó hivatás van, mint a pedagógusoké, s ez független attól, mennyi idős gyerekekkel foglalkoznak – emelte ki Cser-Palkovics András. Ezután adták át a színes okleveleket az 50, 60, 65 és 70 éve diplomát szerzetteknek, akiknek a szakszervezet is gratulált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában