Festőtanfolyam a Lovasberényi Alkotótábor hangulatában

2018.05.24. 07:20

Három nap az akril körül forog Lovasberényben

Az akrilfestés alapjait sajátíthatják el a Szín-Kör Kulturális Egyesület háromnapos tanfolyamán részt vevő kíváncsi kézügyesek. Horváth Péter, lovasberényi festő vezeti a kurzust.

Majer Tamás

Horváth Péter a tanfolyam első napján főleg elméleti kérdéseket ecsetelt

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A szerda délelőtti elméleti előadáson az oktató a téma és ahhoz megfelelő eszköz, illetve a képformátum kiválasztásának fontosságáról beszélt. Mint szükséges alapokról, szólt a kompozíció kérdéseiről és a perspektíva használatáról is. Ezen felül színtanról és színelméletről is bővítette hallgatói ismereteit. Természetesen az akril mint anyag tulajdonságaira is kitért. Ma bemutató festéssel folytatják a közös munkát, tehát ma még utánozniuk kell a résztvevőknek Horváth Pétert, aki a diákjai színe előtt fest meg egy képet. Az önálló alkotás napja a péntek lesz.

Horváth Péter a tanfolyam első napján főleg elméleti kérdéseket ecsetelt
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Van, aki azért jött ide, hogy elmélyítse az eddigi tudását, s vannak olyanok is, akik abszolút kezdőként kerültek ide, s azért jöttek, mert érdekli őket ez a dolog, és megpróbálják, hogy mit tudnak magukból kihozni – mondta a mester. A Szín-Kör Kulturális Egyesület viszi az 1996 óta működő Lovasberényi Alkotótábort. Ez a kurzus is szorosan összekapcsolódik az idén augusztusban ismét megrendezendő találkozóval.

– Az alkotótáborokban is volt már igény arra, hogy oktassunk, de abba nem fér ez bele, ott ez intenzíven nem mehet, legfeljebb egy-két dolgot lehet mutatni – fogalmazott. – Ebben a három napban alapvetően még nem a képalkotás a lényeg, hanem a szükséges technika elsajátítása – emelte ki lapunknak Horváth Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában