új autóhoz új hely dukál

2019.06.20. 07:20

Hamarosan kezdődik a bodajki szertár felújítása

Kibővítik a tűzoltószertárat és részleges héjazatcsere is lesz az épület tetején.

Palocsai Jenő

Előtérben az új tűzoltóautó, amely miatt szükségessé vált a bodajki szertár átalakítása Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület új autóval dicsekedhet, melyet Rödermark, Bodajk németországi testvértelepülése adományozott a civil szervezetnek. A fecskendő lényegesen magasabb, mint a korábban használt autó, így át kell alakítani az épületet.

A szertár a hetvenes évek második felében került a tó partjára, mert a régi helyről egy új utca nyitása miatt költözni kellett. Kaposi Dániel ÖTE parancsnok elmondta, hogy a tervek szerint az építkezést a városnapot követően kezdik el, tehát várhatóan augusztusban indulnak majd a munkálatok. A parancsnok hozzátette, hogy az ajtó átépítése fontos, mert ha zárt és fűtött lesz a fecskendő helye, akkor rajta és benne lehet tartani az értékes eszközöket, tehát azonnal vonulóképes lesz, még a hideg téli időben is.

Előtérben az új tűzoltóautó, amely miatt szükségessé vált a bodajki szertár átalakítása
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

– Több támogatónk is van – mondta a vezető – így egy vezető cserépgyártó cég 140 négyzetméter cserepet ad, egy fehérvári tetőanyag-forgalmazó pedig ellát minket a hozzávaló kiegészítőkkel, így nincs más dolgunk, mint feltenni az ajándékba kapott anyagokat. De a falazáshoz további támogatókat keresünk.

Wurczinger Lóránt polgármester elmondta, hogy megadták a tulajdonosi hozzájárulást, így nincs akadálya a munkálatok megkezdésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában