Mi lehetett?

2019.08.21. 20:18

Habzó, sűrű szennyet észleltek a Dunán Újvárosnál: pánikra semmi ok!

Vasárnap került fel a közösségi oldalra az az amatőr videofelvétel, amely azt mutatja: habzó, sűrű szenny lebeg a Duna vizén Dunaújváros közelében.

Tóth Alexandra

A Dunába vezető egyik kivezetőcső: tegnap nem volt tapasztalható szennyeződés

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A felvétel készítője szerint nem csak a látvány, hanem a szag is nagyon kellemetlen volt a helyszínen. Az eset kapcsán azonnal elindult a találgatás. Többen arra gyanakodtak, hogy mivel a videót a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. telephelye közelében rögzítették, talán az ott dolgozók követtek el valamilyen hibát, és ezáltal a szennyvíz tisztítatlanul áramlott bele a Dunába.

A téma felvetésére szinte azonnal reagált közösségi oldalán Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere is. Akkor azt írta, hogy pánikra semmi ok és a jelenség oka az utóbbi idők esős időszaka lehet. Ilyenkor nem ritka ez a fajta felhabzás, de hamarosan még ennyit sem tapasztalhatnak az arra járók a sodorvonali bevezető mentén várható felújításnak köszönhetően. Később a polgármester, szintén a közösségi oldalán azt írta, hogy utána fog járni az ügynek, a vízszolgáltatótól pedig írásban kér jelentést a szennyvíztisztításról, annak hatékonyságáról és működéséről, valamint hatósági ellenőrzést kezdeményez a szennyv íztisztító működésének megfelelőségéről.

A Dunába vezető egyik kivezetőcső: tegnap nem volt tapasztalható szennyeződés
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Szerdán – az eset után három nappal – lent jártunk az érintett Duna-szakasznál, ám ott már sem kellemetlen szaghatás, sem visszataszító látvány nem fogadott bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában